Uppe med tuppen får man väl kalla det när klockan är sex. Noah vaknar nu för tiden mellan halv sex och sex och somnar mellan sju och åtta på kvällarna. Skönt tycker jag. Då blir det en stunds egentid på kvällen och vi kommer upp i tid på morgonen och får ut så mycket mer av dagen. 

Nu har vi tänt första ljuset tillsammans hela lilla familjen och ätit frukost. Solen skiner idag här nere i Skåne och det känns faktiskt helt rätt. Vi har satt på fin julmusik och har precis sagt hej och puss till Pelle som åker iväg för att jobba ett par dar med sina Voizeboys. 

Huset är julstädat och adventsfint. Ljusstakar och stjärnor lyser så fint i fönstrena. Eftersom det är kolsvart när vi går upp känns det extra mysigt att tända alla stakar och stjärnor. Stämningsfullt. 

Snart dags att dra på sig kläderna och gå ut på dagens långpromenad. Vi ska plocka lite granris till verandan hade jag tänkt. 

Ikväll ska vi ner till byn, träffa tomten, dricka glögg, titta hur fint dom skyltat i alla fönster, gå på briolekoseum, hälsa på i tomtens verkstad, tokshoppa i brio outleten och lyssna på stämningsfull sång nere på Stora Hotellet. 

Hej och välkommen första advent.